Chiuvetele compozit sunt numite astfel deoarece ele sunt fabricate dintr-un amestec compus din cel puțin două materiale. De cele mai multe ori aceste materiale sunt fie granitul fie cuarțul deoarece sunt materiale dure și un poliester. Fuziunea dintre cele două materiale, unul dur și altul maleabil, se face prin intermediul unor rășini acrilice. Practic o chiuvetă compozit conține un material dur (granit,cuarț), un poliester și rășinile aferente. Materialul compozit rezultat are o serie de proprietăți care-l fac perfect pentru utilizarea în bucătării. Chiuvetele compozit sunt rezistente la pete și zgârieturi, la șocuri mecanice și la temperaturi ridicate.

Deși sunt mai scumpe decât chiuvetele din inox, cele din material compozit sunt mai ieftine decât cele realizate doar din granit. Aceste chiuvete compozit nu se vor decolora la temperaturi ridicate, putând așeza direct pe ele oale fierbinți, rezistă la temperaturi cuprinse între 200°C si 280°C.

Compozitul cu cuarț este caracterizat prin rezistența le temperaturi de peste 200°C. Are o bună rezistență la zgârieturi dar este mai casantă comparativ cu una cu compozit din granit.

Compozitul din granit este caracterizat prin rezistența le temperaturi de peste 280°C. Picăturile de apă nu vor lăsa urme inestetice pe acest compozit. Este mult mai rezistent la zgârieturi față de compozitul cu cuarț dar mai sensibilă la pete dacă culoarea aleasă este foarte deschisă.

Chiuvetele compozit sunt produse cu una sau două cuve. Clientul poate alege în funcție de cât de practic îi este una din cele două variante.

Chiuvete compozit pot fi comandate la agenții noștri sau în punctele de lucru unde există cataloage de prezentare care vă pot ajuta în alegere alături de personalul nostru care vă poate acorda asistență de specialitate.

Pin It on Pinterest